Mandlové sušenky s kardamomem

Původní recept byl s pekany a novým kořením. Pekany jsem neměla a kvůli novému koření se mi nechtělo vytahovat mlýnek, tak jsem to pojala poněkud babicovsky.

  • 165 ml (150 g) rafinovaného kokosového oleje (změklého, může být i nerafinovaný, ale pak budou mít kokosový nádech)
  • 100 g cukru
  • 60 ml mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky kardamomu
  • 120 g nasekaných mandlí
  1. Předehřejte troubu na 170°C.
  2. V míse prošlehejte kokosový olej s cukrem tak nějak dohladka.
  3. Přidejte mléko a úplně ho vešlehejte. Stejně přidejte i vanilku.
  4. Přidejte půlku mouky, sůl a kardamom a dobře zamíchejte. Přidejte zbytek mouky a ořechy a míchejte, dokud nevznikne hutné těsto. Dejte asi na 20 minut do ledničky, aby trochu ztuhlo.
  5. Vytvarujte z těsta kuličky o velikosti vlašského ořechu, mělo by jich vyjít asi 18. Trochu rukou splácněte. Dejte na plechy a pečte asi 16 až 18 minut, dokud spodek není zlatohnědý.
  6. Užívejte, všichni budou chtít recept!

Převzato a upraveno z kuchařky I Can Cook Vegan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *